Hoe straal ook jij op je huwelijksfoto’s?

Jullie worden waarschijnlijk nooit zo dikwijls gefotografeerd als tijdens jullie huwelijksdag. Dit brengt enige stress met zich mee, zelfs voor mensen die zichzelf fotogeniek vinden. Nadat je haar en make-up in orde zijn en hij in zijn smoking zit, zien jullie er allebei fantastisch uit, en zo voelen jullie je dan ook. Hier zijn enkele tips om er voor te zorgen dat dit gevoel ook te zien is in jullie foto’s.

2014-07-17_0049

Poseer (of net niet)

Bestudeer je favoriete foto’s. De kunst om te stralen als een glamoureuze bruid op je foto’s is om er ontspannen uit te zien, zonder geposeerd over te komen. Kijk eens terug naar een aantal van je favoriete foto’s (je schoolportretten zitten er waarschijnlijk niet tussen). De beelden waar je ontspannen en blij op staat maar niet meteen aandacht had voor de camera (misschien wist je zelfs niet dat de foto gemaakt werd) zijn vaak de mooiste. Bekijk die foto’s en schenk aandacht aan de manier waarop je staat en lacht. En dan de uitdaging: probeer die blik op je trouwdag na te bootsen.

Negeer de camera

Als jullie portretten gemaakt worden, focus je dan op elkaar in plaats van op de camera. Fluister een grapje, herinner hoe ver jullie zijn gekomen sinds jullie eerste afspraakje of denk eens terug aan hoe jij je voelde toen hij een eerste keer zei ‘ik hou van je’. Dit zal een veel meer natuurlijke uitdrukking tevoorschijn toveren dan eenvoudigweg ‘cheese’ te roepen.

Vermijd knijpen met je ogen

Mocht de zon te hard in je ogen schijnen tijdens het fotograferen, sluit dan je ogen terwijl de fotograaf tot drie telt en open ze net als de foto gemaakt wordt.

Take two

Nog een manier om er geweldig uit te zien op je huwelijksfoto’s: boek dezelfde fotograaf om je verlovingsfoto’s te maken. Een fotosessie voor jullie huwelijksdag neemt al snel de zenuwen weg want zo raak je al gewend aan de fotograaf en zijn stijl van fotograferen. Je familie en vrienden zullen niet van datzelfde voordeel kunnen profiteren, maar rekruteer dan de leukste uit het gezelschap om een mop te vertellen als er groepsfoto’s gemaakt worden. Of geef iedereen de tip om eens flink uit te blazen alvorens het poseren om zo het gezicht wat te ontspannen .

Je mailadres wordt nooit gedeeld met derden. Verplchte velden zijn gemarkeerd *

*

*