De juiste fotograaf vinden voor jullie huwelijk.

Neem de tijd om de juiste fotograaf voor jullie huwelijk te zoeken. Vele jaren na jullie trouwfeest willen jullie immers nog steeds nagenieten van de mooie momenten. Bedenkt dus goed wat jullie precies willen. Een goede foto valt of staat natuurlijk met een fotograaf. Ik geef jullie in dit artikel alvast enkele tips.

2014-05-09_0001

De stijl van de fotograaf.

Elke fotograaf heeft een beetje zijn eigen stijl van fotograferen. Ikzelf hou het het liefst op een journalistieke stijl. Ik maak foto’s om het verhaal van jullie bruiloft weer te geven. Ik loop ‘onzichtbaar’ op de bruiloft rond en maak geen geposeerde maar hele natuurlijke foto’s. Op jullie mooie dag wil ik de laatste zijn om te zeggen wat jullie en de gasten moeten doen!

Een eerder traditionele aanpak is ook mogelijk. De hoogtepunten worden gefotografeerd en iedereen komt op zijn best op de foto, oftewel je poseert echt voor de camera. Verder worden ook specifieke elementen zoals de bruidstaart, het boeket, … gefotografeerd.

Ook zijn er fotografen die liever met ‘special effects’ werken om de foto’s iets extra te geven. De hele foto is bijvoorbeeld zwart-wit behalve het bruidsboeket.

Welke fotograaf kiezen?

Het is erg belangrijk dat jullie een goede klik hebben met de fotograaf. Hij is de hele dag aanwezig en daarom is het wel fijn als het een leuk persoon is. Om geweldige foto’s te krijgen, moeten jullie je helemaal op je gemak voelen met de persoon. Meestal is er tijdens het eerste gesprek al een klik. Ik sta er dan ook op om alle gesprekken ‘face to face’ te doen in plaats van over de telefoon. Zo leren we elkaar al beter kennen en dat komt de foto’s alleen maar ten goede!

Ook is het belangrijk dat jullie het portfolio van de fotograaf bekijken. Dan weten jullie precies of zijn stijl die is die jullie voor ogen hebben en weten jullie ook meteen wat te verwachten.

Hebben jullie de bruidsfotograaf gevonden? Prima! Hier nog een aantal dingen die jullie moeten weten:

 

Technische vragen:

Vraag in welk formaat de foto’s geschoten worden. Dat is belangrijk bij eventuele uitvergrotingen van de foto’s. Ik fotografeer enkel met professionele digitale spiegelreflex-camera’s met meer dan voldoende pixels.

Special effects

Zijn er ook foto’s in zwart-wit of sepia mogelijk? Vraag naar voorbeelden! Oorspronkelijk fotografeer ik alles in kleur maar maak er een goede gewoonte van om ook een aantal beelden om te zetten naar zwart-wit.

Foto’s online

Elk pakket dat ik voorstel heeft steeds een online fotoalbum inbegrepen in de prijs zodat jullie gasten enkele weken na het feest de foto’s kunnen bekijken en eventueel bijbestellen. Ik lever de foto’s ook in een gepersonaliseerde dvd box en zet daarop mapjes met de foto’s in lage en hoge kwaliteit. De lage resolutiefoto’s kan je makkelijk delen op bijvoorbeeld jullie Facebook pagina.

Referenties

Vraag aan andere bruidsparen wat ze van de fotograaf vonden. Was hij op tijd? Zag hij/zij er verzorgd uit? Waren jullie tevreden met de foto’s? Wat vonden jullie de positieve en de negatieve punten? Bekijk ook zijn website want ook daar kan je lezen wat andere bruidsparen schrijven.

Afspraken

Zet alles op papier! Goede afspraken maken goede vrienden dus maak een goede overeenkomst met al jullie eisen zodat er geen misverstanden ontstaan als er iets zou tegenvallen of misgaan.

Je mailadres wordt nooit gedeeld met derden. Verplchte velden zijn gemarkeerd *

*

*