Petra en Jeroen trouwen – internationaal gezelschap bij ’t Driessent in Diepenbeek

Enkele maanden geleden kreeg ik telefoon uit Finland. Jeroen woont en werkt daar met Petra in Helsinki en hij vertelde dat ze gingen trouwen in zijn geboortedorp Houthalen. Of ik hun fotograaf wou zijn? Natuurlijk!

Ze hebben samen al zowat de hele wereld rondgereisd en overal vrienden gemaakt. Die werden dan ook uitgenodigd op de bruiloft zodat er naast de Belgen ook feestvierders uit Australië, Finland, Duitsland en Engeland aanwezig waren.

De maandag voor de grote dag zag ik het sympathieke koppel voor het eerst om praktische afspraken te maken en meteen werd ik uitgenodigd voor het diner en het avondfeest. Dat begon al goed!

Mijn opdracht begon aan het Radisson Hotel in Hasselt waar de bruid en haar gasten verbleven. Enkele foto’s van de make-up sessie en het kleed van de bruid en dan met z’n allen in een oude dubbeldekker van Hasselt naar de kerk in Houthalen. Na een korte ceremonie met sprekers en muziek was het tijd om naar de eindbestemming, ’t Driessent in Diepenbeek te vertrekken. Een uitgebreide receptie volgde zodat ik tijd zat had om met het koppel en de entourage foto’s te maken in de prachtige tuin van de feestlocatie.

Daarna zat mijn taak er op en werd ik uitgenodigd aan tafel voor het avondfeest. Mijn camera bleef toch een beetje binnen handbereik zodat ik af en toe toch nog een mooi moment kon meepikken…

Het mag gezegd dat die Finnen een feestje kunnen bouwen! Leuke tradities ontdekt (‘wedding bingo’ en ‘kidnap the bride’) en met zowat alle mogelijke nationaliteiten aan tafel gezeten. Erg fijn om eens ideeën van over de hele wereld uit te wisselen. Kortom, een huwelijk om nooit te vergeten!

Bedankt Petra en Jeroen, hopelijk genieten jullie nog jaren van de foto’s.

Je mailadres wordt nooit gedeeld met derden. Verplchte velden zijn gemarkeerd *

*

*